Saç Kırıkları Neden Oluşur ve Nasıl Engellenir?

Saç kırıklar, kadınlar için en büyük problemlerin başında gelir ve bu konuda çözüm yakalamak isteyen kadınlar, saç kırıkları için yapılması gerekenler hakkında paylaşılan bilgilerden yararlanmaktadır. Ancak şunu başından söylemekte yarar var; saç kırıklarının oluşma nedenleri birbirinden farklı olabileceği için denenecek yöntemlerden önce saç kırıklarınızın neden oluştuğunu öğrenerek hareket etmeniz daha doğru olacaktır. Saç kırılmalarına neden olan farklı etkenler olabileceği gibi en çok neden olan 4 etkenden söz etmek doğru sonuca ulaşmak adına yeterlidir. Peki, saç kırılmalarına neden olan etkenler nelerdir?

  1. Boya ve perma gibi işlemlerin sık tekrarlanması
  2. Saç kurutucu, fön makinesi, saç maşası, saç düzleştiricilerin yoğun bir şekilde kullanılması
  3. Saçların çok sıkı şekilde ve sürekli aynı modelde taranması
  4. Saçları lastikle toplamak ve saçlara uygun olmayan ürünleri kullanmak, saç kırıklarının oluşmasına en çok neden olan durumların başında gelir.

Yukarıda saydığımız dört madde, saç kırılmalarına en çok neden olan sebepler arasında yer almaktadır. Biz kadınlar, saç güzelliğine önem verdiğimiz için işlem yapmaktan geri durmayız. Hele moda dünyasına yeni düşen bir renk varsa, moda dünyasında kendinden söz ettiren bir saç modeli varsa, bunları uygulamak için düşünmeye bile ihtiyaç duymayız. Ama tüm bunlar, saçlarımızda kırıkların oluşmasına neden olmaktadır.

Saç kırıklarının önüne geçmenin en etkili yolu, saçların narin olduğunu unutmamak ve buna göre davranmaktır. Mesela saçların sıkı bir şekilde bağlanmasından vazgeçmek, sürekli perma veya boyama gibi işlemlere maruz bırakmaktan uzak durmak, saç düzleştirici aletler ve şekillendirici ürünleri çok sık kullanmamak, saç lastikleri yerine saçlara zarar vermeyecek malzemeler kullanarak saçları bağlamak gibi birçok yöntem, yaşadığınız problemin önüne geçmek adına etkili olacaktır.

Güzel görünmek, doğal görünmek ve aynı zamanda alımlı olmak için önceliği saçlarımıza veririz. Havalı bir model, stil bir saç kesimi ve tabi ki sezonun en trend haline gelmiş birkaç saç rengi arasından en güzelini seçerek uygulamak… Elbette güzel görünmek için bunları uygulamak bir yerde yeterli olabilir ama bunların zaman içinde saçlarımıza verdiği zararı da göz önünde bulundurmamız ve buna göre hareket etmemiz de önemlidir.