Saçlarımızın mükemmel görünmesi her zaman istediğimiz bir şeydir. Kimi insanlar bu konuda şanslı doğarlar. Duştan çıktıktan sonra saçları kuaförden çıkmış gibi güzel ve bakımlı olur. Ancak çoğumuz bu kadar şanslı değilizdir. Yapılan araştırmalar Anadolu coğrafyasında yaşayan kişilerin saçlarını dağınık dalgalı ve kabarık olarak genellemektedir ve bizler de saçlarımızın güzel görünmesi uğruna saatlerimizi harcamaktan çekinmeyiz.

Saç şekillendirme dediğimizde çoğumuzun aklına kuaför salonlarında birçok kadının adını bile bilmediği bir dizi alet ve uygulamalar aklımıza gelir. Ancak gelişen teknoloji güzellik sektörünü etkilerken saç güzelliğini de es geçmiş değildir. Saçları evde kendi başınıza şekillendirebileceğiniz bir sürü alet piyasaya sürüldü. Hepsinin çok fazla işe yaradığını ya da saça zarar vermediğini söylemek pek de mümkün olmasa da yine de el altında bulunmaları hayat kurtarır nitelikte.

Saç şekillendirme aletlerinin en yaygın olanlarından bahsetmeden önce küçük bir hatırlatmada bulunmakta fayda var. İster kuaför salonlarında isterseniz evinizde saçınıza nasıl bir işlem uygularsanız uygulayın saçınız az ya da çok yıpranacaktır. Bu yıpranmaların önüne geçmek için düzenli aralıklarla özel yağlar yardımı ile saç bakımı yaptırıyor olmak faydalıdır. Eğer saç bakımı yaptırma konusunda üşengeç davranırsanız kısa süre içerisinde ciddi saç kayıplarıyla karşılaşmanız olasıdır.

Düzleştiriciler

Yakın zamanda yapılan bir araştırma göstermiştir ki saç şekillendirme ürünleri arasında en çok tercih edileni düzleştiricilerdir. Eskilerin saç ütüleme mantığını saça daha az zarar verir hale sokan bu ürün hem ekonomik oluşu hem de rahat kullanımı ile dikkat çekmektedir. Birçok marka en iyi düzleştiriciyi ürettiklerini iddia ederek reklamlarda boy göstermektedirler. Ancak reklamlar bazen yanıltıcı olabilir. En ideal düzleştirici öncelikle seramik yüzeyli olmalıdır. Metal yüzey saçları daha çabuk yakarken seramik yüzeylerde saçın zarar görme olasılığı nispeten daha azdır. Ayrıca en ideal düzleştirici size farklı ısı seçenekleri sunan düzleştiricidir. Isı ayarı olmayan ürünler ya saçlarınızın nazik yapısına zarar verecektir ya da sert yapıdaysa saçlarınız düzleştirme görevini yerine getirmeyecektir. Ayrıca düzleştiricinizi uzun yıllar kullanmak istiyorsanız her kullanımdan sonra temizliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Zira arasına sıkışmış olabilecek bir saç teli cihazın kısa devre yapıp erkenden bozulmasına neden olacaktır.

Maşalar

Fönlenmiş gibi düz saçlar hem güzel hem de modern görünse de bazen buklelere de ihtiyaç duyabiliyoruz. Bunun en net göstergesi ülkemizde satılan saç şekillendirici tercihlerinde ikinci sırayı maşaların almasıdır. Özellikle kalın maşalar çok tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir. Maşa yapılmış saç hoş görünse de maşa yüzeyi genellikle metal olduğundan saça düzleştiricilerden fazla zarar vermektedir. Bu nedenle çok sık yapmıyor olmak zararı biraz daha azaltacaktır. Ayrıca saçı sarma işlemi sırasında sıcak metal yüzeye çok yaklaşan elimizin kazara yanma riski de söz konusudur. Bu nedenle uygun eldivenler kullanarak maşa yapmak daha sorunsuz güzelliğe ulaşmanızı sağlayacaktır. Kızgın demir ile saç şekillendirme yerine son dönemlerde sıcak hava ile bukleler yapma konusunda da farklı ürünler üretilmektedir. Deneyenler oldukça memnun kaldıklarını söylese de henüz ülkemizde yaygın hale gelmediği için ön yargıyla yaklaşmakta fayda var.

Saç şekillendirici ürünlerden düzleştirici ve maşa dışında birçok alet ve krem de piyasada hizmetimize sunulmuş durumdadır. Bunların kullanımı ve memnuniyet durumundan emin olmadan kullanmak tabi ki sizin tercihiniz ancak en kıymetli aksesuarımızın zarar görmesi riski de söz konusu. Bu nedenle ısı ile saç şekillendirme ürünleri alırken işin uzmanlarından yardım alıyor olmak saç kayıpları ile karşılaşmama konusunda çözüm olacaktır.